Βασίλης Λυριτζής: Συγκινεί η φωτογραφία του στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του!

Απρίλιος 3, 2019


Σε πένθος έχει βυθιστεί ο δημοσιογραφικός χώρος με την είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή.Η φωτογραφία στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του δημοσιογράφου, συγκινεί. Διαβάστε παρακάτω…Η τελευταία τ…Διαβάστε περισσότερα...

Σε πένθος έχει βυθιστεί ο δημοσιογραφικός χώρος με την είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή.

Η φωτογραφία στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του δημοσιογράφου, συγκινεί. Διαβάστε παρακάτω…

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Οκτώβριο του 2017 στην παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο δημοσιογράφος, τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και έδινε μάχη για τη ζωή του, αλλά τελικά δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και σε θλίψη έχει βυθιστεί όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος.

Βασίλης Λυριτζής: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον θάνατο του! «Τα πράγματα ήταν μη αναστρέψιμα»!

undefined

Βασίλης Λυριτζής: Αυτός είναι ο καρκίνος που τον σκότωσε! Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, μετά από σχετικά σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε ο συνάδελφός του και επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Δημήτρης Οικονόμου.

Ο Βασίλης Λυριτζής αντιμετώπισε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του τους τελευταίους πέντε μήνες, με αποκορύφωμα τον τελευταίο έναν μήνα περίπου, οπότε και νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, πολεμώντας τον καρκίνο. Διαβάστε παρακάτω….

Ο καρκίνος από τον οποίο πέθανε ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ο καρκίνος στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε και ο επίσης φίλος και συνάδελφός του, Δημήτρης Καμπουράκης, στην Τατιάνα Στεφανίδου στον “αέρα” της εκπομπής “Μαζί σου”, ο Βασίλης Λυριτζής ένιωσε ένα πρωί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου έντονο πονοκέφαλο και δυσκολία στην ομιλία. Όπως ήταν φυσικό όλοι πίστεψαν ότι πέρασε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αλλά από τις πρώτες εξετάσεις οι γιατροί εντόπισαν όγκο στον εγκέφαλο. Ο Βασίλης Λυριτζής το έμαθε, αλλά αφότου του πέρασαν τα δύσκολα συμπτώματα, επέλεξε να επιστρέψει στην δουλειά του. Όμως, η κατάστασή του από εκείνη την στιγμή και μετά επιδεινώθηκε ραγδαία. Μέσα σε μία εβδομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του. Οι επακόλουθες εξετάσεις που του έγιναν, έδειξαν ότι υπήρχαν ακόμα τρία ογκίδια στον εγκέφαλό του, τα οποία οι γιατροί προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν αν είναι επιθετικά, ή όχι.

Γι' αυτό έχασε αμέσως την μάχη: Από αυτό τον σκληρό είδους καρκίνου πέθανε ο Βασίλης Λυριτζής!

Στο νοσοκομείο του Άγιου Σάββα έμεινε για περίπου έναν μήνα, προτού σήμερα νωρίς το πρωί, χάσει οριστικά την άνιση αυτή μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Βασίλης Λυριτζής: Η δημόσια παράκληση της οικογένειας του μετά το θάνατό του!

Όγκος στον εγκέφαλο: 8 «αθόρυβα» συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πρόκειται για μία από τις πιο τρομακτικές μορφές καρκίνου, τα συμπτώματα της οποίας είναι όμοια με αυτά κοινών παθήσεων και καταστάσεων, όπως οι πονοκέφαλοι και η κατάθλιψη, γι’ αυτό συχνά υποτιμώνται.

Το θετικό είναι ότι ο καρκίνος του εγκεφάλου επηρεάζει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Επειδή η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου έχει ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα, τα οποία παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις, δείτε οκτώ ύπουλα σημάδια, προκειμένου να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Επίμονοι πονοκέφαλοι: Ακόμη και οι γιατροί δυσκολεύονται στη διάκριση των πονοκεφάλων και της ημικρανίας που προκαλεί ένας όγκος στον εγκέφαλο από αυτούς που οφείλονται σε άλλες αιτίες. Η πιο αξιόπιστη ένδειξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένας «νέος» καθημερινός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί. Αυτοί οι πονοκέφαλοι τείνουν να επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου και είναι συχνά παρόντες ακόμη και το πρωί που ξυπνάτε, όταν η πίεση στο εσωτερικό του κρανίου είναι υψηλή λόγω της μακράς παραμονής στο κρεβάτι. Η έντασή του μπορεί επίσης να ποικίλλει, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την ταχύτητα ανάπτυξής του. Ένας μικρός όγκος που αναπτύσσεται γρήγορα μπορεί να προκαλέσει τον ίδιο πόνο με ένα μεγάλο όγκο που αναπτύσσεται αργά.

Απώλεια όρασης: Οι ασθενείς που βιώνουν αυτό το σύμπτωμα, συχνά δεν το αντιλαμβάνονται, πόσο μάλλον να το συνδέσουν με όγκο στον εγκέφαλο. Μπορεί να μην παρατηρούν καν αλλαγή στην ποιότητα της όρασής τους, πάρα μόνο αν πέφτουν πάνω σε πράγματα με τη μία πλευρά του σώματος ή έχουν επαναλαμβανόμενα ατυχήματα με το αυτοκίνητο. Η μείωση της περιφερικής όρασης οφείλεται συνήθως σε όγκο στην υπόφυση του εγκεφάλου που ασκεί πίεση στα οπτικά νεύρα. Ο καρκίνος στον εγκέφαλο είναι μία από τις πολλές παθήσεις που μπορεί να εντοπίσει ο οφθαλμίατρος.

Αδυναμία και λήθαργος: Ο κινητικός φλοιός του εγκεφάλου ελέγχει την κίνηση των μυών σε όλο το σώμα. Ο δεξιός ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος και ο αριστερός τη δεξιά. Εάν υπάρχει όγκος, ο εγκέφαλος στέλνει λάθος μηνύματα και το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της κινητικής λειτουργίας. Μπορεί να μην αισθάνεστε πόνο στα άκρα, αλλά τα πόδια ή τα χέρια σας να μην λειτουργούν όπως πριν ή καθόλου. Η αδυναμία των άκρων μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Δυσκολία στο λόγο: Τα προβλήματα λόγου όπως ο τραυλισμός, η αδυναμία να κατονομάσει κανείς αντικείμενα ή η έλλειψη κατανόησης όσων λένε οι άλλοι, είναι βασικά συμπτώματα ενός όγκου στον μετωπιαίο ή κροταφικό λοβό, περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ομιλία και την κατανόηση του λόγου.

Κακή διάθεση και ριψοκίνδυνη συμπεριφορά: Οι άνθρωποι με όγκο στον εγκέφαλο μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη, θυμό ή άγχος, ακόμη και αν δεν βιώνουν συνήθως ανάλογα συναισθήματα. Η αιτία είναι ο ερεθισμός του όγκου ή η συμπίεση τμημάτων του μετωπιαίου λοβού, ο οποίος ευθύνεται για πολλά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως επιθετικότητα, ψυχιατρικά προβλήματα, ακόμη και εγκληματική συμπεριφορά.

Απώλεια ακοής ή εμβοές: Ο κροταφικός λοβός, που βρίσκεται στο πλάγιο τμήμα κάθε ημισφαιρίου, κοντά στους κροτάφους, είναι υπεύθυνος για την ακοή, την αντίληψη σύνθετων εικόνων, την κατανόηση της ομιλίας (στο αριστερό ημισφαίριο), καθώς και συμπεριφορές που είναι υπεύθυνες για τα κίνητρα και το συναίσθημα. Η απώλεια ακοής από το ένα αυτί ή οι εμβοές, χρήζουν διερεύνησης από τον γιατρό, ο οποίος θα κρίνει αν πρέπει να σας εξετάσει νευρολόγος.

Υπογονιμότητα: Ο εγκέφαλος ελέγχει σχεδόν τα πάντα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ορμονών. Αυτό γίνεται μέσω της υπόφυσης, ενός αδένα που εκκρίνει τις ορμόνες. Όταν ένας όγκος πιέζει την υπόφυση και δεν εκκρίνονται οι απαραίτητες ορμόνες, οι γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν ή να παράγουν γάλα μετά τον τοκετό.

Απώλεια ισορροπίας: Ένας από τους πολλούς τομείς που επηρεάζει ο εγκέφαλος είναι η κινητική λειτουργία. Αν δυσκολεύεστε στο περπάτημα, ειδικά στο σκοτάδι ή έχετε την τάση να κλίνετε προς τη μία πλευρά, ίσως οφείλεται σε όγκο στην παρεγκεφαλίδα, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων.

Διαβάστε περισσότερα news θέματα στο Youweekly.gr

Το διαβάσαμε εδώLoading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.